Karmelklooster Drachten

Al ingevuld: Karmelklooster zoekt vrijwilligers voor expo

Organisatie Karmelklooster Drachten
Locatie Drachten
Tijdsduur Doorlopend
Reiskosten Er wordt geen reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Niet of minder geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Karmelklooster

Categorieën: Monumenten en architectuur en expositie/tentoonstelling

Het Karmelklooster zoekt vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer willen helpen bij tentoonstellingen. De tentoonstelling Huidhonger is geopend van donderdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur en loopt t/m 26 januari 2020. We zoeken vrijwilligers voor de entree, de winkel en voor de koffie. Hebt u interesse? Mailt u dan naar info@karmelklooster.nl.

Huidhonger krijg je bij gemis of verlangen naar aanraking. Huidhonger heeft vele gezichten. De behoefte aan aanraking komt voor bij mensen die alleen leven, maar ook binnen een relatie kan er huidhonger zijn.

De vluchtelingen kennen het, op zoek naar een nieuwe veilige wereld; zij worden eerder afgestoten dan omarmd. Ouderen kennen huidhonger. Aanraken is een levensbehoefte, evenals eten en drinken.

De tastzin staat zo ongeveer aan het begin van je leven, als baby op zoek naar moedermelk, warmte en geborgenheid èn aan het eind van het leven, als het gehoor en het gezicht minder worden, blijft die tastzin het langst overeind.

Huidcontact is de meest intieme communicatievorm tussen twee mensen en geeft subtiele gevoelens van tederheid en verbondenheid. Lichaamscontact zegt soms meer dan woorden. Aanraken is intiem en intimiteit is alleen toegestaan volgens bepaalde codes. Er zijn (on)geschreven afspraken over welke aanrakingen bij welke gelegenheden gepast zijn: het zijn de omgangsvormen, die we allemaal kennen.

De meeste mensen voelen intuïtief aan hoe dat lichaamscontact ‘hoort’ te voelen. Je hanteert de grenzen en afspraken van respect en wellevendheid. Huidhonger, een onderwerp dat mensen letterlijk en figuurlijk aan de huid kan raken.

Functie

Hospitality

Gewenste beschikbaarheid:
Diverse middagen t/m 26 januari

Aanmelden als vrijwilliger

Interesse in deze oproep? Stuur dan je reactie naar Karmelklooster Drachten:


Meer oproepen