BUOG

Al ingevuld: Vrijwilligers voor Route2020 gezocht

Organisatie BUOG
Locatie Leeuwarden
Tijdsduur Eenmalig
Reiskosten Er wordt geen reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Niet of minder geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Route2020

Categorieën: Monumenten en architectuur en podiumkunsten

We zijn nogmaals op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de tweede editie van Route2020 op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni. Wil jij als gastheer of gastvrouw ingezet worden, reageer dan direct.

Bij Route2020 volg je in een eigen auto een mooie route door Leeuwarden, die leidt langs bestaande kunstobjecten. Kunst in de openbare ruimte, op rotondes, in de wijk, voor een overheidsgebouw of onder onze voeten. Bij elk kunstwerk hoor je de begeleiding of interpretatie van een artiest. Route2020 is een culturele beleving mét een menselijk en sociaal aspect en (corona-proof) contact.

Zo werkt het:
Je koopt een kaartje waarbij je een starttijd krijgt/kiest en waarbij je de startlocatie ontvangt. Daarmee meld je je bij een drive-thru kassa. Daar ontvang je de kaart van Route2020 langs openbare kunstwerken met een routeplanner en inhoudelijke informatie over de kunst op de stopplaatsen, maar ook van werken die je onderweg passeert. In je auto krijg je een audiosysteem mee waarmee je verschillende performances in de auto kan horen.
Ook verwennen we je met een picknickmandje van SFYN Fryslân vol heerlijkheden voor tijdens de autotocht. Onder andere Blooming Bakery, Familiebedrijf Weidenaar en Zuivelhoeve Leeuwarden stoppen er iets moois in. Zo beleef je Route2020 niet alleen audiovisueel, maar ook culinair!

Langs Route2020 is het publiek getuige van de samensmelting tussen openbare kunst en cultuur. Verschillende artiesten en kunstenaars werken mee aan Route2020: Piter Wilkens, Esther de Jong, Elmar Kuiper, Michel Pitstra, Monad, Arjen Hut, Kunstencentrum Atrium, De Hûnekop, Melvin van Eldik, Jannewietske de Vries, Wiebe Kaspers en Eeltsje Hettinga.

Meer informatie vind je op www.route2020.art

Functie

Gastheer/gastvrouw

Hospitality

De route is langs een 11-tal kunstwerken in Leeuwarden. Bij ieder kunstwerk hebben we een vrijwilliger nodig die het publiek opvangt, zorgt dat er juist geparkeerd wordt, dat het audiofragment gestart wordt en dat het publiek haar weg vervolgt. Er kunnen in zo’n 1,5 uur tijd maximaal 18 groepen van 5 auto’s langskomen. Met andere woorden, je hebt het een korte tijd heel druk, maar juist dat dynamische maakt het ook erg leuk.

Omdat het om een route gaat zijn de diensten verschillend qua tijden. De eerste locatie start om 17:45u met het ophalen van de spullen bij BUOG. De laatste om, 19:30u. Elke vrijwilliger is in totaal zo'n 2,5u kwijt qua inzet.

Voor zowel vrijdag 5 als zaterdag 6 juni zijn er nog enkele plekken te vervullen. Dus ook als je niet beide avonden kunt, je hulp is zeer welkom!

Lijkt het je leuk om te helpen, reageer dan direct! Stuur een mail via het formulier. Geef hierin sowieso het volgende door:

- je naam
- mobiele nummer
- beschikbaarheid

Gewenste beschikbaarheid:
Vrijdag 5 en/of zaterdag 6 juni 2020

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op zaterdag 6 juni gesloten.


Meer oproepen