Stichting Jabixhus

Mienskips activiteiten Jabixhûs

Organisatie Stichting Jabixhus
Locatie Leeuwarden
Tijdsduur Doorlopend
We bieden Bij activiteiten kun je altijd mee eten en is het gezellig. We helpen je zelf ook graag verder met brainstormen over creatieve ideeën.
Reiskosten Er wordt geen reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Jabixhûs

Categorieën: Film en overig

Stichting Jabixhûs is in 2018 begonnen met het verbouwen van de voormalige Karel Doorman School naast het Vijverpark tot Stadsklooster. De verbouwing is nu klaar en inmiddels vinden er steeds meer activiteiten plaats. Een paar goedlopende gastenkamers voor pelgrims en andere avontuurlijke reizigers, een muzikale inspiratieruimte voor vieringen, brainstorms en meditiatieve bijeenkomsten en een eetzaal met groepskeuken voor workshops, cursussen natuurlijk groepsmaaltijden.

Er is al een aantal culturele dingen georganiseerd, zoals bezinningswandelingen, een verhalenavond, burendag, gebedsnachten, deelname aan Vijverparkfesival, tuinconcerten, openluchtfilm e.d.
Het is de bedoeling steeds meer laagdrempelige culturele activiteiten en ontmoetingsmomenten voor de buurt te organiseren.

De stichting is interkerkelijk en heeft geen winstoogmerk, maar wil dienend en inspirerend zijn voor de buurt en de stad. We staan er ook open voor om ideeën van vrijwilligers zelf vorm te geven. Dus als je een tof idee hebt voor en workshop bv, maar geen budget voor een locatie, dan kunnen we jou misschien ook helpen.

Functies

Gastheer/ gastvrouw

Hospitality

We zouden het gebouw vaker open willen zetten voor de buurt. Daarom zoeken we vrijwilligers om overdag meer gastvrijheid te kunnen bieden. koffie en thee zetten, misschien een keer stofzuigen en een vriendelijke ontvangst is alles wat nodig is.
In het Jabixhus verblijven meestal 2- 4 internationale gasten, die zich meestal zelf redden, maar evt ook voor een praatje of een vraag bij je terecht kunnen.
Als er niemand komt kun je natuurlijk zelf gebruik maken van de muziek/inspriratieruimte om muziek te maken, te mediteren of creatief bezig te zijn of gewoon met een laptop gaan zitten werken. Er is gratis wifi.

Gewenste beschikbaarheid:
vanaf 2 uren, liefst wekelijks

Groepskoker of bakker

Horeca

Voor buurtontmoetingen en cursussen organiseren wij vaak maaltijden en er zijn ideeën om met een bakclub voor kinderen en bv vegan kookworkshops te beginnen. In onze groepskeuken kun je gemakkelijk als vrijwilliger voor een groep van ca 25 mensen koken. Er staan geen ingewikkelde apparaten, maar wel voldoende grote pannen, warmhouders e.d. en een groot inductiefornuis met verschillende ovens.
Dus houd je van koken voor een groep of bakken, dan komen we graag met je in contact.

Gewenste beschikbaarheid:
een paar uur

Serveren en afwassen

Horeca

Bij de maaltijden die we organiseren hebben we vaak ook behoefte aan mensen, die kunnen helpen met serveren en vooral na de tijd de afwas wegwerken en de keuken weer netjes maken. Er is een professionele doorschuifafwasmachine met manden en een afspuitwasbak voor grote pannen e.d, dus het gaat wel lekker snel. Je krijgt natuurlijk even een instructie als je niet weet hoe zoiets werkt. Als je mee helpt kun je natuurlijk zelf ook mee eten.

Gewenste beschikbaarheid:
meestal savonds

Hulp bij draaien open luchtfilms

Techniek

Wij hebben een beamer , scherm en koptelefoons om openluchtfilms te draaien met het geluid via kopteleefoons, zodat de omwonenden er geen last van hebben . Ben je een beetje handig met audiovisuele dingen en wil je ons daarbij helpen , dan horen we het graag. Dan gaan we voor de buurt filmavonden organiseren.

Gewenste beschikbaarheid:
af en toe een avond

Aanmelden als vrijwilliger?

Stuur een e-mail


Meer oproepen