Modelspoor Museum Sneek Modelspoor Museum Sneek

Modelspoor Museum zoekt enthousiaste vaste vrijwilligers

Organisatie Modelspoor Museum Sneek
Locatie Sneek
Tijdsduur Doorlopend
Reiskosten Er wordt geen reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Niet of minder geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Modelspoor Museum

Categorie: Museum

Het Nationaal Modelspoor Museum is een museum in Sneek. Het museum bezit naast een grote collectie modellen van zowel Nederlandse als buitenlandse modeltreinen ook een aantal banen, waaronder twee zogenaamde fabrieksbanen van Märklin en Fleischmann.

Het Modelspoor Museum is op zoek naar enthousiaste medewerkers (vrijwilligers) om hun ambities onder de nieuwe naam M-World te verwezenlijken.

Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct, door je brief met cv te mailen via onderstaande knop. Wil je meer informatie of een uitgebreide functieomschrijving ontvangen, dan kun je bellen op dinsdag t/m vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur met Jan Willem van Beek.

Functies

Publieksmedewerker (gastheer/gastvrouw): Suppoost

Hospitality

Heb jij affiniteit met publieke werkzaamheden, horeca en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk?
Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste en service gerichte publieksmedewerkers. Als publieksmedewerker word je ingezet als suppoost en gastheer/vrouw. Jouw primaire doel is om de bezoekers zich meer dan welkom te laten voelen. Je fungeert als het visitekaartje van het museum.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op dinsdag 1 september gesloten.

Assistent conservator (registreren van onze collectie)

Overig

Heb jij affiniteit met het beheren en registreren van collecties en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste assistent conservator vrijwilligers. Als assistent conservator word je ingezet om aan onze collectie te werken. Je fungeert indirect als het visitekaartje van het museum; hoe beter de registratie, hoe beter ons depotbeheer en het maken van tentoonstellingen. De registratie wordt uitgevoerd volgens ons collectieplan. Ervaring met Excel is wenselijk. Op termijn zal onze collectie ook deels in 3D te zien zijn voor het publiek.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op dinsdag 1 september gesloten.

Tentoonstelling samensteller

Overig

Heb jij affiniteit met het maken van exposities, ben je creatief, ervaring met educatie, bezoekersinteresses en zoek je leuk vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij een enthousiaste medewerk(st)er tentoonstelling samensteller. In deze functie ga je aan de slag om tijdelijke en permanente tentoonstellingen in te richten. Je werkt nauw samen met het team conservatoren en eventmanager onder leiding van de museumdirecteur. Je fungeert indirect als het visitekaartje van het museum.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op dinsdag 1 september gesloten.

Creatieve event manager

Bestuur/coördinatie

Heb jij affiniteit met publiek, passie voor events/ideeën voor publiek (in ons museum komen veelal ouders met kinderen) en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij een enthousiaste en creatieve event manager. Een bedenker, meedenker voor al onze events in het museum tijdens vakanties en maand activiteiten. Deze events kunnen van alles zijn. Niet alleen modelspoor, maar gericht op een breed publiek. Je werkt samen met de museumdirecteur, hoofd conservator en event klankbordgroep. Je fungeert direct als het visitekaartje van het museum; hoe leuker de events, hoe meer publiek ons zal weten te vinden. In ons museum is altijd wat leuks te doen!

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op dinsdag 1 september gesloten.

Aanmelden als vrijwilliger?

Stuur een e-mail


Meer oproepen